Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Руски танкер оштећен у нападу поморског дрона; Захарова: Терористички напад Кијева неће остати без одговора

Рат у Украјини – 528. дан. Руски танкер оштећен у нападу поморског дрона на улазу у Керчки мореуз. Терористички напад Кијева на цивилни брод у Керчком мореузу неће остати без одговора, а налогодавци и извршиоци ће бити позвани на одговорност, поручује Москва. У Џеди почео дводневни мировни самит о Украјини на коме присуствују представници из око 40 земаља. На састанку није присутан представник Русије.

Настављају се борбе у Украјини. Председник те земље Володимир Зеленски изјавио је да руске трупе свим силама покушавају да зауставе одбрамбене снаге Украјине, али да украјински браниоци доминирају. 

Украјинска безбедносна служба оптужила је Русију да се спрема да изведе напад под "лажном заставом" на нафтну рафинерију у Белорусији да би окривила Украјинце и на тај начин увукла Минск у рат.

Москва је пак саопштила да је одбила нападе на поморске базе на Црном мору и Криму. 

Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) саопштила је да њени инспектори нису пронашли експлозив на крововима реактора нуклеарне електране Запорожје.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен поручио је да ће Вашингтон учинити све што год је потребно да обезбеди да Русија може слободно да извози храну, ако дође до оживљавања споразума о безбедном извозу украјинског жита преко црноморских лука.

Кремљ је, са друге стране, одговорио да није спреман да верује у уверавања САД о олакшавању руског извоза пољопривредних производа и минералних ђубрива, ако се Русија врати споразуму о житу.

Амерички министар одбране Лојд Остин разговарао је телефоном са пољским колегом Маријушом Блашчаком о присуству "Вагнера" на територији Белорусије.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво