Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Пригожин: Преузели смо потпуну контролу над Бахмутом; Украјина демантује: Наше трупе настављају борбу

Рат у Украјини – 451. дан. Над украјинским градом Бахмутом постигнута је потпуна контрола, тврди вођа руске приватне војне групе "Вагнер" Јевгениј Пригожин. Украјина негира и наводи да њене трупе тамо настављају борбу. Председник Украјине Володимир Зеленски састао се са британским премијером Ришијем Сунаком, као и италијанском премијерком Ђорђом Мелони на самиту Г7 у Херошими. Бела кућа најавила је и састанак америчког председника Џозефа Бајдена и Зеленског. Москва упозорава Запад да не шаље ловце Кијеву.

Рат у Украјини – 450. дан. У околини Бахмута не престају борбе. Кијев тврди да руске снаге покушавају да поврате територију коју су изгубиле око града, али да украјинске снаге одбијају нападе. 

Амерички председник Џозеф Бајден обавестио је лидере Групе 7 на самиту у јапанском граду Хирошими да ће Вашингтон подржати одлуку према којој би, заједно са савезницима, била организована обука украјинских пилота на борбеним авионима Ф-16. Пооштрене санкције према Русији.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ рекао је да ће једанаести пакет санкција ЕУ против Русије бити усмерен на фирме које избегавају санкције преко треће стране. 

Руско министарство спољних послова најавило реципрочне мере. Саопштило је да је бивши председник САД Барак Обама међу 500 америчких држављана којима ће бити забрањен улазак у Русију, као одговор на најновији пакет санкција које је најавио Вашингтон.

Рат у Украјини био је једна од главних тема самита Арапаске лиге у Џеди. Украјински председник Володимир Зеленски позвао је земље Арапске лиге да подрже његов мировни план.

С друге стране, саудијски престолонаследник, принц Мухамед бин Салман, поручио је да је та земља спремна да посредује између Русије и Украјине.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво