ДСС: Влада узрочник сукоба

Председник ДСС-а Војислав Коштуница рекао да је Влада започела обрачун са самом собом, уместо да се бави посрнулом привредом и смањењем незапослености. Иако нису расписани, избори су фактички већ ту, јер су све странке почеле кампању, поручио Коштуница на Главном одбору странке.

Владајућа коалиција представља генератор непрестаних политичких обрачуна у Србији, неодговорна је и неспособна да оствари стабилност и политичко јединство у земљи, оцењује лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница на Главном одбору ДСС-а.

Уместо да се бави посрнулом привредом и смањењем незапослености, Влада је, каже Коштуница, почела обрачун са самом собом.

"Зато је Србији потребна нова, национално одговорна влада која ће водити државотворну политику у интересу грађана Србије, а не страних центара моћи", поручује лидер ДСС-а.

"Само пре три године у Србији је постојао општи политички споразум око свих важних политичких и економских питања, а данас бесне обрачуни у самој Влади", рекао је Коштуница.

Према његовим речима, иако нису расписани, избори су фактички већ ту, јер су све странке увелико започеле изборну кампању.

"Најважније је да Србија на изборима добије нову Владу која ће успоставити нову политику којој је Србија на првом месту", сматра Коштуница.

"Србија је на коленима као ретко када у својој модерној историји. У тренутку када нам је држава у пометњи, а народ у сиромаштву, на делу су планови да се Србија систематски и дугорочно подведе под потпуну страну доминацију", каже лидер ДСС-а.

Коштуница каже да су на делу планови увођења двопартијског система, који је у суштини једнопартијски, па је страним центрима моћи свеједно ко је на власти, јер обе имају политику усклађену са Бриселом и Вашингтоном.

Коштуница је додао да није могуће преко ноћи вратити 400.000 људи на посао и повећати плате за 100 евра, као што је то било када је ДСС предводио Владу, али је могуће на основу искуства и знања које та странка има вратити политичку стабилност и национални консензус као темељ на којем ће се постепено опорављатри привреда и јачати правни поредак у држави.

ДСС се најодлучније супротставља плановима за прећутно одрицање од Косова и увођење Србије у НАТО, због чега се, како наводе у тој странци, води "најпрљавија медијска кампања".

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару