Два модела за реконструкцију Владе

Странке које имају министре у Влади Србије начелно прихватају и смањење броја министарстава и персоналне промене као могуће моделе за реконструкцију кабинета Мирка Цветковића. Опозиција се начелно изјашњава против.

Смањење броја министарстава или персоналне промене у Влади Србије, два су могућа модела за реконструкцију кабинета Мирка Цветковића. Странке које имају министре у Влади начелно прихватају сваку опцију, док се опозиција начелно изјашњава против.

У странци Г17 плус кажу о реконструкцији Владе не желе више да полемишу преко медија.

"Када будемо званично знали шта ће бити ставови по питању коалиције и по питању реконструкције, онда ћемо излазити званично. Председништво ће о томе одлучивати 23. у Крагујевцу", каже Снежана Самарџић - Марковић.

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић сматра да је до проблема у Влади дошло је због личних сукоба и повређености једног лидера.

"Пре свега се ради о неодговорности, о личном незадовољству. То никако не може бити аргумент за гурање земље у хаос, што је заправо једина права дефиниција овог тренутка. Исто тако мислим да не би било фер да ми користимо неспоразуме и несигурност једне владајуће коалиције како би у њој нашли порцију за себе. Ми у Владу можемо да уђемо једино после избора", сматра лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак каже да у реконструкцији Владе мора да победи рационални приступ.

"Најважније је да се та промена не сукоби са интересима грађана, односно реконструкција Владе не сме да значи да се сада, због неких демагошких потеза, формира таква екипа која ће до краја мандата морати да научи на које се дугме зове секретарица", каже Чанак.

Омладина напредњака данас је извела перформанс испред зграде Владе Србије, под називом "Фајронт режиму".

"Три године лошег учинка Владе Србије не могу да буду поништене некаким изменама министара или причама о реконструкцији, већ је једини начин да се ствари у Србији мењају да имамо нове парламентарне изборе и да имамо другачије промене", каже Небојша Стефановић из СНС-а.

Ко би у Влади могао бити замењен а ко би могао да напусти здање Немањиној, требало би да буде познато у наредних десетак дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару