НС: Проверити рад Динкића

Посланичка група Нове Србије предложиће Скупштини Србије формирање анкетног одбора са задатком да утврди све чињенице о десетогодишњем раду Млађана Динкића - као гувернера, министра и потпредседника Владе.

Нова Србија предложиће Скупштини Србије образовање анкетног одбора о десетогодишњем фукционерском раду Млађана Динкића.

НС у саопштењу напомиње да ће формирање анкетног одбора о Динкићу предложити на првој следећој седници, јер је, "недопустиво да он, одласком са места министра буде помилован".

"Анкетни одбор мора да утврди зашто је и како Динкић уништио банкарски систем Србије и предао га страним банкама и зашто је одбијао најбоље инвеститоре у стратешки важним пројектима, као што су изградња аутопута Хоргош-Пожега, приватизација ЈАТ-а и Рударско-топионичарског басена 'Бор', енергетски споразум са Русијом", наводи се у саопштењу.

НС сматра да је неопходно преиспитивање уговора са компанијом "Фијат", јер су, како наводе, била обећана улагања од 700 милиона евра и годишња производња од 200.000 возила, "од чега за три године није реализовано готово ништа".

Ова странка доводи у питање и улагања у пројекат "Скијалишта Србије", као и давање државних субвенција у износу од 10.000 евра по запосленом за отварање погона фабрика "Јура", "Горење" и "Бенетон", које, како наводе, "превазилазе укупан износ инвестиција тих компанија у Србији".

НС мисли да би требало испитати и све чињенице о "највећој предизборној превари, о дељењу бесплатних акција у износу од 1.000 евра".

"Чак и сам Динкић је недавно признао да је то била лаж, изречена у сврху победе Бориса Тадића на председничким изборима", пише у саопштењу.

"Недопустиво је да одласком са места министра Динкић буде амнестиран комплетне одговорности за сва неиспуњена обећања и расипање државног новца, ако се зна да је то довело до пада српске привреде и животног стандарда грађана, за шта га, у последњих неколико дана, оптужују чак и његови коалициони партнери", наводи се у саопштењу Нове Србије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару