Смањење броја министара

Влада Србије ће до краја месеца бити реконструисана и то ће подразумевати спајање министарстава и мању владу, најавио премијер Цветковић. Разговори о реконструкцији у наредним данима, каже Ивица Дачић. Име кандидата за новог министра економије биће познато у среду, најављује УРС.

Премијер Србије Мирко Цветковић изјавио је да ће Влада Србије до краја месеца бити реконструисана и да ће то подразумевати спајање министарстава и мању владу.

Цветковић је оценио да су Влади, без дилеме, потребни нова енергија и нови људи, а да се само размишљало о томе да ли ће поједини министри бити замењени или је потребна реконструкција Владе која подразумева и спајање ресора.

"Ближи сам другом решењу и ту одлуку ћу донети до краја месеца", рекао је Цветковић за Прес и истакао да не види препреку да у реконструисаној влади по коалиционом споразуму своја места заузму и представници Г17 плус.

Заменик премијера Ивица Дачић изјавио је да ће странке владајуће коалиције у наредним данима разговарати о реконструкцији Владе и да ће се определити да ли ће бити извршене персоналне промене или ће доћи до смањења броја министарстава.

Лидер СПС-а је рекао да је тој странци све једно о којем од та два модела ће странке владајуће коалиције разговарати, али поновио да та странка до сада није видела ниједан предлог.

Дачић оцењује да иницијални предлог мора да потекне од Демократске странке, наглашавајући да мисли да ће после добијања предлога врло брзо бити усаглашени ставови о будућности Владе Србије.

Име новог министра економије у среду

У међувремену, из Уједињених региона Србије саопштавају да ће име кандидата за новог министра економије бити познато у среду, 23. фебруара, после седнице Председништва УРС-а.

Потпредседник УРС-а Верољуб Стевановић рекао је да му је познато име кандидата, али да не може да га саопшти до одржавања седнице Председништва.

Према његовим речима, странка Заједно за Шумадију чији је лидер, подржава реконструкцију владе, док он лично сматра да ће реконструисана влада, без Млађана Динкића, радити мање квалитетно, јер је лидер Г17 плус био њен покретач и мотор.

Стевановић је додао да подржава рад и политику председника Србије Бориса Тадића, премијера војвођанске владе Бојана Пајтића, министара Драгана Шутановца, Ивице Дачића и градоначелника Београда Драгана Ђиласа, али не и министра пољопривреде Саше Драгина, који дође у Крагујевац у обилазак градске пијаце, али се не састане с представницима локалне самоуправе.

Потпредседник Владе Божидар Ђелић тврди да је Влада стабилна. За разлику од предлога за смене министара, Ђелић је понудио два модела реконструкције.

"И председнику републике и председнику Владе сам уручио моделе за реконструкцију, а они ће одлучити шта ће даље да ураде, јер је то у њиховој надлежности. Мислим да је добро то да смањимо Владу", каже Ђелић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару