Убрзати спровођење Акционог плана

Директорка владине Канцеларије за европске интеграције Милица Делевић рекла да Србија увелико спроводи препоруке из последњег извештаја Европске комисије. Међутим, тај процес треба додатно да се убрза, навела је Делевићева.

Србија увелико спроводи препоруке из последњег извештаја Европске комисије, рекла је директорка владине Канцеларије за европске интеграције Милица Делевић и поручила да тај процес треба додатно убрзати.

Делевић је рекла да је у овоме тренутку најважније наставити и интензивирати процес реализације Акционог плана Владе у којем су садржани конкретни кораци и рокови за поступање по препорукама Европске комисије.

"Ми смо тренутно у процесу израде мишљења (Европске комисије) о нашем захтеву за чланство, и то мишљење ће бити објављено 12. октобра ове године. Ја у овом тренутку не могу да кажем да ће оно бити позитивно, не могу да кажем ни да ће бити негативно", навела је Делевићева. 

Према њеним речима, извесно је да ће оно зависити од тога што треба да урадимо, а то што треба да урадимо је дефинисано Акционим планом Владе Србије. 

Делевићева је додала да је њен утисак да се сви у владајућој коалицији залажу за европске интеграције, и да ће, стога, мера успеха у том процесу бити оствареност задатака из Акционог плана.

"Доста секторских препорука већ је испуњено или су у току припреме за њихово испуњавање. Наравно, најважније је испунити оно што ће обојити политички део мишљења, који се односи и на питање бланко оставки, регулисање редоследа којим посланици улазе у парламент, повраћај имовине. То су све питања која су поменута у Акционом плану", рекла је Делевић.

Канцеларија за европске интеграције ће, како је истакла Делевићева, први пут, известити о спровођењу Акционог плана средином следећег месеца, како би овај извештај могао да буде представљен на Одбору за спровођење Прелазног трговинског споразума, који се планира у другој половини марта.

"Ми већ сада видимо неки напредак. Имамо још неко време да завршимо препоруке из овог квартала, али, наравно, нећемо извештавати само о ономе што у Акционом плану каже да треба да се заврши до краја овог квартала, већ ћемо и приказати стање припрема за оно што треба да се деси у јуну ове године, јер, времена нема много и зато је најважније интензивирати рад, да би се резултати видели", закључила је Делевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару