Одговоран потез премијера

Директор Kанцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима Миливоје Михајловић сматра да је потез премијера Цветковића за разрешење министра Динкића одговоран и да представља електрошок који ће Владу да пробуди из летаргије.

Потез премијера Мирка Цветковића да покрене поступак за разрешење министра Млађана Динкића није донет као рефлексна или нервозна рекација, него га је премијер повукао тако што је обезбедио подршку Демократској странци, рекао је директор Канцеларије Владе за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић.

Михајловић сматра да је то одговоран потез, јер је Демократска странка стожер Владе.

"Не верујем да било ко може да тврди да се ради о нечему што није корисно за земљу и једноставно може да се оцени као електрошок који ће Владу да пробуди из неке летаргије", истакао је Михајловић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, нити Демократска странка, нити премијер Цветковић, који је растерећен од баласта политичких амбиција и страначке сујете, не могу да дозволе да неко руши Владу.

Михајловић је рекао да је Влада, како год да је радила, спречила пустошење Србије пред налетом економске кризе, да је потребно јединство у Влади и да би, у ситуацији када предстоје озбиљни кораци у процесу европских интеграција и политички дијалог о Косову, било суицидно рушити Владу и ући у предизборно лудило које траје неколико месеци или до краја године.

Према његовим речима, потез премијера је користан за Србију, а то је схватила и странка Г17 плус и њихов потез да остају у Влади, који је Динкић повукао најкориснији је за њега и његову странку и уколико рад Владе буде унапређен, може да се сматра одговорним потезом.

Ова влада, као и претходне, сматра Михајловић, биле су оптерећене центрифугалним силама, јер су били приоритетни страначки интереси, а Србија живи у једном тренутку када је потребно јединство у Влади и када је потребно да се Влада посвети озбиљним државним циљевима.

Михајловић каже да су јучерашњи догађаји допринели трежњењу у Влади. Наредних дана, предстоје анализе рада свих министарстава. Потез премијера није закаснели потез, али дошао је у последњем тренутку који ће да врати Владу у нормалан колосек, јер Србију очекују озбиљни послови.

Од потпреседника ДС-а и људи из Владе чуло се да би реконструкција требало да буде завршена у најкраћем року, јер нема времена за оклевање, закључио је Михајловић.

Шеф Владине канцеларије за сарадњу с медијима рекао је да је премијер јуче упутио Скупштини захтев да разматра случај Динкића, који ће се вероватно наћи на седници која је заказана за 20. фебруар.

"Што се тиче државног секретара Слободана Илића, мислим да ће Министарство финансија упутити Влади предлог за његову смену. Дакле, процедурално ствар иде својим током", рекао је Михајловић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару