Србија привржена евроинтеграцијама

Ивица Дачић, Томислав Николић и Војислав Коштуница разговарали са замеником шефа кабинета комесара за проширење ЕУ Стефаном Санином. Санин од Дачића добио уверавања да ће Србија, без обзира на политичка дешавања, остати привржена евроинтеграцијама.

Заменик шефа кабинета комесара за проширење Европске уније Стефано Санино разговарао је у Београду са представницима Владе и опозиционих странака.

Санино се нада да ће Србија, упркос проблемима са којима се суочава Влада у Београду, и даље бити посвећена спровођењу реформи које су услов за евроинтеграције.

Са министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем разговарало се о питањима везаним за визну либерализацију и спречавању злоупотреба у спровођењу безвизног режима.

Дачић је истакао да национални приоритет Србије, без обзира на политичка дешавања, треба да остане прикључење Европској унији.

Санино је одговорио да је уверен да ће, упркос проблемима с којима је Влада суочена, Србија и даље бити посвећена приступању ЕУ.

"Уверен сам да ће Србија завршити неопходне реформе и пружити оквир за позитивно мишљење Европске комисије о кандидатури за чланство у ЕУ", рекао је Санино.

Са опозицијом, Санино је разговарао о сличним темама.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић је рекао да је са Санином разговарао о условима за добијање статуса кандидата и отпочињању преговора о прикључењу, као и односу са ЕУ уколико дође до избора и промене власти у Србији.

Према Николићевим речима, сасвим је јасно да и у случају промене власти први пут после неких избора однос Србије према уласку у ЕУ неће бити промењен.

Санино се састао и са председником Демократске странке Србије Војиславом Коштуницом.

Из ДСС-а је саопштено да су се Санино и Коштуница сагласили да постоји потреба поштовања европских вредности у многим областима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару