Реконструкција уз персоналне промене

Реконструкција Владе могла би да буде обављена почетком марта, али ће подразумевати персоналне промене а не смањивање броја министарстава, каже председница парламента Славица Ђукић-Дејановић.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић изјавила је да би почетком марта могло да дође до реконструкција Владе Србије, наговештавајући да ће она бити у форми "персоналних промена", али не и смањивања броја министарстава или њиховог обједињавања.

Славица Ђукић-Дејановић је најавила да ће о томе ускоро разговарати лидери странака владајуће коалиције.

"Могуће је да би још један министар до почетка марта могао да поднесе оставку", рекла је председница Скупштине, али није желела да каже о коме се ради. Уколико би дошло до реконструкције Владе, председница предвиђа да би онда избори били у редовном термину, у априлу наредне године.

Славица Ђукић-Дејановић је за 21. или 22. фебруар најавила ванредно скупштинско заседање, на чијем би дневном реду требало да буде прелог законског акта о легализацији бесправно саграђених објеката.

До краја фебруара, додала је, требало би да буду одржане још две ванредне седнице, прва на захтев Српске радикалне странке о извештају Дика Мартија и друга на захтев Либерално-демократске партије о јавним предузећима.

За редовно скупштинско заседање, које почиње 1. марта, најавила је укидање бланко оставки, али је рекла у предизборној години да неће бити промена изборног система, већ ће постојећи изборни систем бити персонализован.

Тендер за пренос заседања

Генерални секретар Скупштине Вељко Одаловић најавио је да би почетком наредне недеље требало да буде расписан тендер за директне телевизијске преносе скупштинских заседања.

Напомињући да ће коначна одлука, о томе која ће телевизија убудуће преносити седнице Скупштине Србије, бити донета у марту, Одаловић је пренео став да би то требало да буде станица са националном фреквенцијом.

На питање да ли је могуће да се ниједна од тих телевизија не јави на тендер, председница је одговорила да не верује да ће се то догодити, већ да ће они који сада кажу "не" ипак променити став.

Славица Ђукић-Дејановић је, истовремено, поручила да Скупштина, у сваком случају, мора обезбедити информисање јавности о њеном раду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару