Тадић честитао Дан Војске Србије

Прослављањем Дана државности и Дана Војске Србије, 15. фебруара, обновљена је најдубља историјска и традиционална веза у стварању и изградњи наше државе и њене војске, наводи се у честитки председника Тадића поводом Дана Војске Србије.

Председник Србије Борис Тадић честитао је припадницима Војске Србије 15. фебруар, Дан Војске Србије. Прослављањем Дана државности и Дана Војске Србије, 15. фебруара, обновљена је најдубља историјска и традиционална веза у стварању и изградњи наше државе и њене војске, наводи се у Тадићевој честитки.

"Војска Србије је у протеклој години реализовала бројне крупне задатке, а један од највећих је професионализација, што је велики искорак у стварању јаке и модерне Војске која се развија у складу са највишим међународним стандардима као сигуран ослонац мира у региону и гарант стабилности и напретка наше земље", наводи се у Тадићевој честитки.

"Уверен сам да ће припадници војске и убудуће одговорно и професионално извршавати своје обавезе и постављене задатке", наглашава се у поруци председника Србије.

"Честитам вам празник, уз жељу да успешно наставите започети процес реформи и јачате оперативну и функционалну способност Војске Србије", истакао је Борис Тадић.

Честитке поводом Дана Војске Србије упутили су и министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал потпуковник Милоје Милетић.

Министар одбране је истакао да су Дан државности и Дан Војске обележени крупним реформским резултатима.

"Професионализовали смо Војску, запослили више хиљада младих људи, помагали локалној самоуправи и становништву, реализовали планиране вежбе, повећали учешће у мировним мисијама и пружили безрезервну помоћ одбрамбеној индустрији", истакао је Шутановац.

Начелник Генералштаба генерал Милоје Милетић навео је да су припадници Војске, у протеклом периоду, реализовали бројне мисије и задатке.

"Један од највећих је, свакако, професионализација, што представља велики искорак у стварању јаке и модерне Војске, у складу са највишим европским и светским стандардима", истакао је начелник Генералштаба.

Припадници Војске Србије, постигли су и завидне резултате у обуци и оспособљавању и одржали захтевани ниво оперативних способности, наводи се у Милетићевој честитки.

Вежба "Ушће 2011"

Поводом обележавања Дана Војске Србије, у недељу, 13. фебруара, Војска Србије ће на београдском Ушћу извести показну вежбу "Ушће 2011". Војска је данас извела генералну пробу приказа оспособљености и опремљености за недељну манифестацију.

У генералној проби учествовали су припадници Специјалне бригаде, Речне флотиле и Противваздухопловне одбране, а пробу су надлетањем Ушћа окончали хеликоптери и авиони Ваздухопловства Србије.

На вежби, у Парку мира и пријатељства, учествоваће око 1.000 припадника Војске Србије, а први пут јавности биће приказане декларисане јединице за учешће у мултинационалним операцијама УН: моторизована пешадијска чета, вод Атомско-биолошко-хемијске одбране и вод Војне полиције.

На вежби ће учествовати и припадници Специјалне бригаде, Речне флотиле, Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, Војне полиције, јединица АБХО и других јединица Војске Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару