Николић: Без сукоба на митингу

На митингу СНС-а испред Дома Народне скупштине, 5. фебруара, биће најмање 70.000 људи, и то ће бити демократско окупљање грађана који желе промене, изјавио Томислав Николић. Страначко обезбеђење митинга биће видно означено, а полицајци ће бити у униформама, навео Николић.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је да очекује да ће на митингу испред Дома Народне скупштине, у суботу, 5. фебруара, бити најмање 70.000 људи, и да ће то бити "демократско окупљање грађана који желе промене".

"Испод 70.000 људи нећемо имати. Сада гарантујем 38.000 чланова СНС-а по имену и презимену који су се већ пријавили да ће доћи", рекао је Николић новинарима, после састанка са шефом делегације ОЕБС-а у Србији Димитриосом Кипреосом у просторијама СНС-а.

Николић је рекао да је јуче разговарао са директором полиције Милорадом Вељовићем, који је у име полиције одредио тим за сарадњу са више од 1.000 чланова СНС-а који ће обезбеђивати митинг.

"Скоро да смо све детаље договорили и око прихвата учесника из унутрашњости Србије, безбедности целог Београда, сваког стакла, сваког грађанина који се буде затекао, о томе како ћемо да спречимо свакога ко би хтео да тај митинг претвори у нешто друго, у нешто што ми нисмо замислили", рекао је Николић.

Председник СНС-а навео је да ће страначко обезбеђење митинга бити видно означено и да ће се у суботу знати какве ће бити њихове ознаке, како се "неко не би умешао" међу њих. Полицајци ће у суботу бити у униформама, навео је Николић, додајући да ће њихов број зависити од безбедносне процене.

"Никаква киша тог дана неће пасти, а камоли некакав сукоб. Биће топло у односу на данашњи дан", рекао је Николић и позвао све грађане који желе промене да дођу на митинг у суботу и искажу своје незадовољство и огорченост.

"На митингу ћемо изнети захтеве од којих сигурно нећемо одустати", додао је Николић. Према његовим речима, са шефом делегације ОЕБС-а у Србији Димитриосом Кипреосом разговарао је отворено и исцрпно о митингу, али и о "свим питањима која тренутно муче Србију".

Николић је навео да је СНС доказао да је пут те странке демократски и да та странка види Србију као демократску, модерну, правну државу, уређену по европским стандардима и чланицу ЕУ, "која ће сачувати све што има и неће отимати ништа што није њено".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару