Реконструкција и даље неизвесна

Одлука о реконструкцији владе до краја јануара, договорено на састанку лидера владајуће коалиције уочи Нове године, потврдио РТС-у Расим Љајић.

До краја месеца требало би да буде решено хоће ли Влада бити мања и пре истека мандата или ће број ресора остати исти, само ће се поједини министри другачије звати. Владајућа колиција до краја месеца одржаће састанак на којем ће ставити тачку на ту тему, потврђено је РТС-у. Датум, међутим, још није одређен.

Дан пред Нову годину владајућа коалиција на састанку је говорила и о реконструкцији. Ни тада, међутим, није решено да ли ће ако реконструкције буде, подразумевати смањење обима Владе или само персоналне промене.

"Начелно смо разговарали о тој теми. Договор је да се у јануару, на првом састанку владајуће коалиције, донесе коначна одлука о томе да ли има реконструкције, као и у ком облику и на који начин ће се спровести", рекао је министар рада и социјалне политике Расим Љајић.

Нема јединственог одговора ни на питање да ли би и колико реконструкција утицала на већу ефикасност рада владе и да ли би се и колико уштедело.

Да би до реконструкције уопште дошло, неопходно је прво оценити учинак сваког министра. А министри, без обзира што се о њиховим фотељама ради, поручују да би што пре требало ставити тачку на ту тему.

"У овој години на потезу су челници странака  који треба о томе да разговарају и да тај посао ураде или не. Сва питања требало би упутити њима, то је питање за шефове партија", рекао је Божидар Ђелић, потпредседник Владе за европске интеграције.

Шефови Г17 и СПС-а међутим нису хтели да говоре о реконструкцији, а медији су пренели да имају супротстављена мишљена о тој теми.

Уместо лидера СПО-а, министар Срђан Срећковић поручио је да разговора још није било, али да је та странка спремна да преговара са стратешким партнером демократама о свему.

Шеф Демократске странке и председник Србије Борис Тадић пре неколико дана поручио је да мада је потребна, земља има и пречих послова од реконструкције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару