ЛДП: Амфилохије позива на ритуално жртвовање народа и земље

Апел који је иницирао митрополит Амфилохије Радовић са групом професора, политичара и с владикама СПЦ чин је лажне борбе за интересе грађана Србије и само додатно дели већ подељено и посвађано друштво, сматрају у Либерално демократској партији.

Јер, како оценују у ЛДП, питање Косова није питање уског круга потписника писма, већ је решавање косовског проблема заједно са Приштином у нашем интересу, с обзиром да од споразума Срба и Албанаца зависи опстанак људи који овде живе и раде.

"Ритуално жртвовање, на које неко данас позива, заправо је само позив на самоубиство једног народа и једне земље", примећују у ЛДП.

Како наводе у саопштењу достављеном медијима, митрополит је, уместо разума и схватања тренутка у којем се налази Србија, одабрао обрачун са модерним животом, који је могућ само на идејама модерне европске Србије и определио се за добро познату политику клетви у којима тражи кривца за пропаст политике српског национализма и екстремизма, наводи ЛДП у саопштењу достављеном медијима.

У тој странци сматрају и да је апел најмање уперен против садашње власти, већ је отворена претња читавом друштву које треба опет да постане "жртва Цркве, разних преживелих остатака Милошевићеве политике, ратних хушкача и политичара из десничарских странака".

"Њихова идеја је маргинализација Србије, митска небеска борба у којој су они ти који одређују нашу будућност, и поред тога што су сваку прилику у нашој прошлости искористили да земљу, о којој наводно брину, доведу до границе нестанка", оцењује ЛДП.

Кажу, међутим, и да су ти исти данас удружени и ојачани нејасном политиком власти у Србији, у којој су, како наводе, сасвим природни релативизација злочина, рехабилитација ратних злочинаца и њихова афирмација у јавности, а у чему су, тврде, своје место нашли професори Универзитета, десница, владике, "опскурни новинари" и "славски борци" за интересе Србије".

У ЛДП-у су уверени да управо због тога данас нема веће храбрости него супротставити се таквим идејама.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић припремио је Апел за одбрану Косова и Метохије којим апсолутно игнорише унутрашњи дијалог који је иницирао председник Александар Вучић, те сматра да је замрзнут конфликт једина разумна одлука.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи