Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Убијен Мухамед Абдулах, вођа Исламског џихада; Заливске државе лобирају да се спречи одмазда над Ираном

Настављају се борбе на Блиском истоку – Израелска војска тврди да је јуче у ваздушном удару на Западну обалу убила Мухамеда Абдулаха, вођу палестинске терористичке групе Исламски џихад у избегличком кампу Нур Шамс. Заливске државе лобирају у Вашингтону да се спречи одмазда над Ираном, у страху да би и њихова нафтна постројења могла да буду у опасности.

ИДФ: Убијен Мухамед Абдулах, вођа Исламског џихада; Заливске државе лобирају да се спречи одмазда над Ираном ИДФ: Убијен Мухамед Абдулах, вођа Исламског џихада; Заливске државе лобирају да се спречи одмазда над Ираном

Букте сукоби на Блиском истоку – у израелском нападу на школу у Појасу Газе погинуло је најмање 30 цивила, а повређено више од 50 особа. 

Израел је гранатирао и центар Бејрута, мета је наводно био високи званичник Хезболаха, а епилог најмање 20 погинулих и више од 110 рањених цивила. 

Претходно је израелски тенк на југу Либану погодио и базу Унифил-а, због чега је оштро реаговала међународна заједница. Израел је предложио да се мировне снаге премсте даље према северу земље.

Са друге стране, Уједињене нације (УН) истрагом су утврдиле да је Израел спроводио усклађену политику уништавања здравственог система у палестинској енклави, што, како се наводи, представља ратни и злочин против човечности.

Заливске државе лобирају да Вашингтон спречи израелски напад на иранска нафтна налазишта, због забринутсти да би њихова нафтна постројења могла да се нађу на удару сарадника Техерана. 

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи