СНС и ЛДП о изјави Вучевића

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да је било само питање времена када ће се "тајкунско-криминална банда" јавити поводом изјаве Милоша Вучевића да је Србија опљачкана и похарана, а да су се "лопуже" обогатиле. ЛДП: Изјава Вучевића неприхватљив напад на судску власт.

 

"Било је питање времена када ће да се јави тајкунско-криминална банда, којој шефује вођа Сурчинског клана, Лимун Наранџић, када ће да се јави Лимунов потрчко и портпарол Вук Јеремић, Мишковићев судија, Владимир Вучиниц, узурпатор Адвокатске коморе Београда, Владимир Гајић и остали", навео је Миленко Јованов у саопштењу.

Оцењује да њима смета истина коју је изрекао Вучевић, да су "тајкуни и лопови отимали од грађана, радника, пољопривредника, да су уништавали банке и фондове, да су отимали чак и од деце ометене у развоју и да нико за то није одговарао".

Јованов је поручио да је народ Србије своју реч о свима њима рекао и "правду поделио".

"И поред милиона евра уложених у скупе кампање, подршка им је мизерна. И та, народна пресуда, је једина исправна која је изрецена овим лопужама", рекао је Јованов.

Либерално-демократска партија оценила је да последња изјава градоначелника представља неприхватљив напад на судску власт и подривање независности судства и позвала представнике извршне власти на свим нивоима да у потпуности поштују принцип поделе власти и начело забране утицаја на судску власт.

Та странка додаје да очекује од представника Министарства правде да без одлагања наставе дијалог са представницима правосуђа и цивилног друштва у циљу хитног усаглашвања модела реформе правосуђа која ће у потпуности осигурати самосталност и независност судства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи