Брнабић: Влада увек отворена за дијалог са медијима

Председница Владе Ана Брнабић са члановима свог кабинета приредила је пријем за представнике медија, на коме је поручила да је Влада увек отворена за дијалог о свим темама.

Обраћајући се на традиционалном пријему током новогодишњих и божићних празника, Брнабићева је захвалила медијима на сарадњи и дијалогу током 2017. године.

Како је рекла, било је и лепших и тешких тренутака, те додала да је Влада пуна оптимизма за наредну, 2018. годину, у којој очекује још бољу сарадњу са свим представницима медија.

"Знам да имамо нека отворена питања са неким представницима медија, да имамо нека разумевања, али отворени смо за дијалог", поручила је Брнабићева.

Истакла је да Влада Србије није непријатељ медија, већ је отворена за разговор увек и о свим темама.

Премијерка је задовољна радом Владе у 2017. години.

"Имали смо отварање Клиничког центра Ниш, завршили смо пројекат увођења информационих технологија у пети разред основне школе, 20 одсто повећања квота на техничким факултетима, раст ИТ сектора од 22 одсто", рекла је председница Владе.

Уз план да БДП у 2018. расте три и по одсто, остају и изазови.

"Имамо издвајања из буџета од 128 милијарди динара за капиталне пројекте, то јесте изазов. Ми имамо новац, али морамо да имамо капацитета у Влади да те пројекте реализујемо, у складу са плановима", рекла је Брнабићева и додала да "има простора да се утегнемо".

Изазов је и регионална стабилност. Ако регион, каже, буде повезан и стабилан, онда ће сви из тога извући економске користи.

Премијерка је рекла да ће регионална сарадња остати један од основних приоритета Србије у 2018. години.

"Што се тиче Хрватске, ту су увек комплексни односи, али Србија ће остати флексибилна и толерантна и отворена за дијалог", рекла је Ана Брнабић.

Према њеним речима, Србија ће и даље остати фокусирана на Берлински процес, у три аспекта – агенду инфраструктурног повезивања железницом и путевима, формирање заједничког економског простора и кроз регионалну платформу за младе.

Истиче да регионална сарадња мора да остане један од наших основних приоритета, јер је важна како бисмо, у пуном капацитету и са свим нашим потенцијалима, могли да остваримо одржив раст.

"Јер уколико цео регион није перципиран као стабилан, Србија ће трпети последице тога, у смислу мање инвестиција, мање новца из фондова и међународних финансијских институција, скупљих кредита", рекла је премијерка током новогодишњег пријема у Влади Србије за представнике медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи