Вучић и амбасадор Азербејџана о економској сарадњи

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Азербејџана Елдара Хасанова, коме је рекао да су односи две земље достигли ниво стратешког партнерства и тиме отворили бројне могућности за продубљивање економске сарадње.

Вучић је изразио велику захвалност државном врху Азербејџана за континуирану подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство.

Српски председник и азербејџански амбасадор су се сагласили да је неопходно да две земље закључе и Споразум о слободној трговини, како би трговинска размена добила на замаху.

Председник Вучић је нагласио да су се компаније из Азербејџана показале као поуздани партнери и да су добродошле да и даље учествују у пројектима у Србији, посебно инфраструктурним.

Амбасадор Хасанов је рекао да постоји велики интерес азербејџанских компанија за пословање у Србији и да је то омогућено стварањем доброг пословног окружења у нашој земли, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Он је Вучићу пренео поздраве председника Илхама Алијева и његов позив за званичну посету тој земљу у првој половини следеће године, што је Вучић прихватио.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи