ПУПС: Приоритети су пензије, Косово и задруге

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић каже да ће приоритетне теме ПУПС-а у наредном периоду бити пензије, Косово и задругарство.

ПУПС је у Сава Центру одржао седницу Главног одбора на којима је било речи о резултатима странке у претходном периоду.

Кркобабић је, говорећи о задатим и оствареним циљевима, изразио задовољство пуном акционом оспособљеношћу општинких и градских одбора што се, како је оценио показало и на свим локалним изборима до сада.

Рекао да су приоритет странке и главна тема и даље пензије и пензионо инвалидски систем, најавиши да ће ПУПС упутити и отворени позив за дијалог, свим политичким партијама, управо на тему пензијско инвалидског осигурања и шта нас на чека у будућности, у 21. веку у тој области.

"Друга неизбежна тема је и Косово о чему се на предлог председника Вучића већ увелико води дијалог а при чему ПУПС има врло конструктиван предлог за решавање овог више него тешког проблема, а то је имовина Срба, српске државе и српске цркве и то мора да буде црвена линија преговора", рекао је Кркобабић.

Трећа не мање важна тема је оживљавање задругарства чиме ће неминовно доћи до развоја српског села, што је кључно не само ради стварања услова за останак младих на селу већ и због безбедности граница Србије, јер већ имамо синдром пустих села, рекао је Кркобабић, саопштила је информативна служба ПУПС-а.

Он се осврнуо и на изборе у Београду, подсетивши за шта се све ПУПС као партија социјалне правде, залагао, шта је све рађено у претходном периоду да би се заштитили најугроженији, пре свега пензионери, особе са инвалидитетом и друге социјално угрожене групације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи