"Сарадња Србије и Кубе биће подигнута на виши ниво"

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је у разговору са новопостављеним амбасадором Кубе у Србији, Густавом Тристом дел Тодом констатовао да се пријатељски односи две земље још више продубљују и да је у разним областима могуће унапредити сарадњу.

Ђорђевић се осврнуо на недавну успешну посету председника Србије Александра Вучића Куби и констатовао да се пријатељски односи две земље, који трају пуних 70 година, још више продубљују.

Такође, министар је изразио наду да ће Србија и Куба унапредити сарадњу у областима које се тичу надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у наредном периоду и захвалио на позиву министарке рада и социјалне сигурности Републике Кубе Маргарите Гонзалес да посети ту земљу, саопштило је ресорно министарство.

Министар Ђорђевић је покренуо иницијативу за сарадњу два ресорна министарства Србије и Кубе који би били формализовани потписивањем споразума од обостраног интереса.

Тристе дел Тод истакао је да је ово његов први састанак са једним од званичника Србије, од када је ступио на дужност и рекао да ће за време његове дипломатске мисије настојати да сарадњу у многим областима подигне на виши ниво. Амбасадор је нагласио и да ће приоритетни циљеви ресорног министарства наићи на подршку Републике Кубе и у наредном периоду. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи