Јанковић: Сутра са Ђиласом, са Јеремићем смо сагласни, чекамо ДС

Председник ПСГ-а Саша Јанковић изјавио је да ће сутра имати састанак са Драганом Ђиласом који је најавио кандидатуру за градоначелника Београда, да са Народном странком имају сагласност о потреби промене власти, а да чекају са нестрпљењем ДС "да схвати да се Србија не може мењати са Вучићем".

Саша Јанковић је, упитан са којом листом ће изаћи на београдске изборе, рекао да покрети не могу сами да имају своје листе и да ће бити формирана група грађана која ће имати своју листу на изборима.

"У ту групу грађана верујемо да ће се укључити све политичке опције којима је први интерес интерес Србије и Београда", додаје Јанковић.

Председник ПСГ-а објашњава да ће то бити листа демократског блока.

"Нема никавог разлога да кријемо, одавно смо рекли да ће Ђилас бити кандидат не само покрета, о томе смо Ђилас и ја много пута причали. Очекујемо да ће то да буде листа свих оних којима су Београд и Србија пречи од било ког страначког интереса", истиче Јанковић.

Како је Јанковић објаснио у обраћању на седници скупштине, Ђилас је политички у оквирима грађанског система вредности и сагласан је са свих 11 принципа ПСГ-а који су давно постављени за сарадњу са другима.

Ђиласова брзина и енергија су, каже, нешто што даје додатни нови квалитет, а Ђилас показује пуно поштовање за пут промена "који је трасирао ПСГ".

"Синергија са нама је очигледна, међусобно се допуњавамо на динамичан начин. То је спој пун набоја и напона који некада долази и од супротности, али великог довољно да покрене промене у Београду, а онда и у Србији" рекао је Јанковић.

Председник ПСГ-а каже и да Народна странка Вука Јеремића није њихов идеолошки истомишљеник, али да су их разговори са руководством те странке уверили да су сагласни у једном - "морамо сменити погубни режим или ћемо изгубити будућност".

"Чекамо са нестрпљењем да ДС схвати да се Србија не може мењати са Вучићем" и да се, како је рекао, ДС врати на пут којим су заједнички ишли за време председничких избора на којима га је та странка подржала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи