Шутановац и Јанковић вратили награде "Најевропљанин"

Председник Демократске странке Драган Шутановац и лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић вратили су награду "Најевропљанин"

Драган Шутановац је награду добио у 2011. години за успешно спроведену реформу Војске Србије.

Лидер ДС-а навео да не жели да учествује у "манипулисању европским вредносима" у тренутку када ЕУ има најнижу подршку грађана од 2000. године.

"Никада нисам желео да се такмичим са било ким у томе ко је ‘Најевропљанин", али сам са великим задовољством примио ову награду 2011. године као неко ко је истински посвећен европеизацији Србије, али пре свега у име тима који је спровео реформу Војске Србије, као највећег и најкомплекснијег система у земљи", истакнуто је у писаној изјави Шутановца.

Бројни други добитници који су ово признање заиста заслужили, као ни грађани Србије, не заслужују да се манипулише европским вредностима, а све зарад прања нечије биографије или јачања било чијег проевропског легитимитета и то у тренутку када ЕУ има најнижу подршку грађана од 2000. године.

"Првенствено из тог разлога ову награду морам да вратим организаторима. За мене најевропљанин остаје сваки грађанин Србије који је посвеђен слободи, демократији, људским правима и владавини права", стоји у писаној изјави Драгана Шутановца.

И лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић се одрекао награде "Најевропљанин" коју је 2010. године добио као Заштитник грађана.

"Без намере да било кога увредим од добитника или оних који су били у жирију, а с обзиром на сва дешавања са том наградом и све оне који су ту награду ипак добили, не осећам се више делом те групе људи и ја се те награде морам одрећи и одричем се", рекао је Јанковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи