Михајловићева и Кубуровићева о отварању два нова поглавља

Пут Србије ка чланству у ЕУ, као и ка стандардима које треба да испунимо, јесте прави пут, и веома ми је драго што се данас отварају два нова поглавља, изјавила је потпредседница Владе Зорана Михајловић. Министарка правде Нела Кубуровић наводи да данас не бисмо имали ни отварање ова два поглавља да је недостатак реформи у области правосуђа био кочница за отварање већег броја погавља.

"Поносна сам на Владу и подржавам напоре министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић на том путу", изјавила је Зорана Михајловић на конференцији Америчке привредне коморе у Србији.

Србија би, пак, до тренутка док не постане чланица ЕУ, морала да искористи и разне стратешке споразуме које има са другим нечланицама ЕУ, сматра Михајловић.

"До тренутка док не постанемо чланица, све оно што је добро и у интересу је Србије, а тиче се економије, раста извоза и вишег бруто домаћег производа, морамо да искористимо", изјавила је Михајловић.

Министарка правде Нела Кубуровић наводи да данас не бисмо имали ни отварање ова два поглавља да је недостатак реформи у области правосуђа био кочница за отварање већег броја погавља.

Погавље 23 које се тиче правосуђа је, према њеним речима, можда и најважније, зато што се последње затвара и што се све реформске активности кроз друга поглавља, мере управо оним што ћемо остварити кроз то поглавље.

"Србија ће наставити да предузима све мере у области Акционог плана за погавље 23 и верујемо да ћемо у наредна два квартала 2018. испунити све оне активности са којима смо каснили", изјавила је министарка Кубуровић.

Србија ће данас на Међувладној конференцији у Бриселу отворити још два поглавља у приступним преговорима са ЕУ - поглавље 6 које се бави правом привредних друштава и поглавље 30 о економским односима са иностранством.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи