"Србија и Азербејџан за даље унапређење сарадње"

Припрема предстојеће посете српске делегације, предвођене председником Александром Вучићем, Азербејџану, која се планира за 2018. годину, као и наставак изградње Обилазнице око Београда биле су теме данашњег састанка министарке Зоране Михајловић и азербејџанског амбасадора Елдара Хасанова.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и амбасадор Азербејџана у Србији разговарали су о сарадњи две земље на реализацији инфраструктурних пројеката.

Амбасадор Хасанов је честитао Михајловићевој на успесима Владе Србије и додао да се нада даљем унапређењу сарадње.

Михајловићева је оценила да је Србија веома задовољна сарадњом са азербејџанском компанијом "Азвирт", која је изградила ауто-пут од Љига до Прељине, дужине 40,36 километара, истичући да је то пример успешно реализованог пројекта.

"Надамо се даљем унапређењу наших односа и новим заједничким пројектима", рекла је Михајловићева.

На састанку је разговарано и о наставку изградње Обилазнице око Београда, пројекта за који је средином 2016. потписан Меморандум о разумевању са конзорцијумом компанија "Синохидро" из Кине и "Азвирт".

Једна од тема разговора била је и припрема предстојеће посете српске делегације, предвођене преседником Србије Александром Вучићем Азербејџану, која се планира за 2018. годину, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи