Посланица ДЈБ: "Пожељне" и "непожељне" особе сa инвалидитетом

Љупка Михајловски, посланица из покрета Доста је било негодавала је зато што на скуп који се одржава у Палати Србија, а поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, нису позване све организације које се баве заштитом права таквих особа.

На конференцији за новинаре у парламенту, Михајловски, која је особа са инвалидитетом, рекла је да су позив на данашњи скуп добиле само организације које финансира држава.

Сматра да су тиме особе са инвалидитетом подељене на "пожељне и непожељне", те да је очигледно да се скуп организује како би се поново чула "лажна обећања" уочи предстојећих избора.

Навела је да ће се после тог скупа особе са инвалидитетом вратити кући где ће их сачекати проблеми са којима се свакодневно суочавају, те да и даље неће моћи да се крећу самостално и без баријера, неће имати равноправне услове за школовање, запошљавање, оснивање породица, нити адекватну рехабилитацију и здравствену заштиту.

Позвала је званичнике да у својим предизборним и пропагандим активностима престану са злоупотребама особа са инвалидитетом које су, каже, једна од најбројнијих и најугроженијих друштвених група у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи