Јужнокорејске компаније заинтересоване за улагања у Србији

Србија је начинила сјајан напредак у економском развоју и зато јужнокорејске компаније показују велико интересовање за пословање у Србији, истиче се у писму председника Јужне Кореје Мун Џае Инa, које је заменик шефа дипломатије те земље уручио председнику Србије Александру Вучићу.

Током сусрета са Вучићем, заменик министра спољних послова Републике Кореје Чо Хјун истакао је велики интерес корејских компанија да учествују у концесији београдског аеродрома, као и за успостављање директне авио-линије између Сеула и Београда, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Како се наводи, у писму председника Мун Џае Инa се, између осталог, наводи да је, под изванредним вођством председника Александра Вучића, Србија направила сјајан напредак у економском развоју и да због тога корејске компаније показују велики интерес за пословање у Србији и стварање партнерстава са српским компанијама.

"Од успостављања дипломатских односа 1989. године, наше две земље су континуирано јачале политичке, економске и културне везе. Надам се да у наредним годинама можемо и даље да ширимо обострано корисну сарадњу", наводи се у писму.

Председник Вучић је изразио захвалност корејским компанијама које су већ инвестирале у Србији, не само на отварању нових радних места, већ и на преношењу радне етике српским радницима, истичући и да је Кореја била својеврстан модел за економске реформе у нашој земљи.

Српски председник је захвалио и на корејским донацијама у висини од шест милиона долара, а посебно на несебичној помоћи за одговор на мигрантску кризу.

Двојица саговорника су се сагласили да је, зарад ближих односа Србије и Кореје, неопходно реализовати више међусобних посета на високом нивоу.

Такође су изразили наду да ће се ситуација на Корејском полуострву стабилизовати мирним путем и кроз дијалог, истиче се у саопштењу.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи