Тачи: Формираћемо ускоро ЗСО

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да ће у блиској будућности бити формирана Заједница српских општина и да ће тиме приштинске власти доказати да су, како је рекао, "народ и земља од поверења".

Како пише Коха диторе, Хашим Тачи је рекао и да ће бити успостављене косовске оружане снаге, да споразум о демаркацији границе са Црном Гором мора бити ратификован, као и да ће се дијалог о нормализацији односа са Београдом наставити.

Тачи је то изјавио на скупу у финској амбасади у Приштини, организованом поводом обележавања 100. годишњице независности Финске.

Косовски председник је оценио да Косово и Финска "имају много сличности" и да им је заједничка једна особа - Марти Ахтисари - који је допринео да се Косово, како је рекао, "ослободи опасности од окупације".

Финска амбасадорка Ане Хухтанаки рекла је да је независност Косова "велико постигнуће" и да је фантастична ствар за Косово да "има прилику да изгради нову државу".

Додала је да косовски Албанци више знају о Финској од када су Ахтисари и његов план отворили пут да косовске власти прогласе независност.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи