Ђурић уручио Вучићево писмо за Си Ђинпинга

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић састао се са помоћницом министра за међународне односе Централног комитета Комунистичке партије Кине Шен Бејли и уручио јој писмо Александра Вучића председнику Народне Републике Кине и генералном секретару Комунистичке партије Кине Си Ђинпингу.

Ђурић се са Шен Бејли састао на маргинама скупа у Пекингу "Комунистичка партија Кине у дијалогу са светским политичким партијама". 

Захвалио јој је на доследној подршци Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије и уручио писмо председника Вучића председнику Народне Републике Кине и генералном секретару Комунистичке партије Си Ђинпингу.

Председник Вучић у писму, између осталог, у име грађана Србије, у име Српске напредне Странке и у своје име честита Си Ђинпингу поновни избор за Генералног секретара Централног комитета КП Кине и изражава жеље за великим успехом у годинама које долазе, наводи се у саопштењу СНС-а.

"Ваш поновни избор за Генералног секретара ЦК КП Кине представља не само сигурну гаранцију развоја Ваше земље и остваривања кинеског сна, него и допринос очувању стабилности и мира у свету", стоји у писму председника Вучића председнику Си Ђинпингу.

Вучић је у писму истакао да потпуно подржава залагање Си Ђинпинга за успостављање новог модела међународних односа и изградњу заједничке будућности.

"Српски народ Вам је изузетно захвалан на пријатељству и драгоценој подршци коју нам Кина пружа по питању поштовања суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, што је конкретан показатељ принципијелности и доследности Ваше земље и Вашег личног залагања за принципе мира, стабилности и поштовања међународног права", наводи се у писму председника Вучића.

Током састанка са Шен Бејли, Ђурић је истакао и значај подршке коју Кина пружа нашем региону и приближавању држава кроз иницијативу "Једна појас - један пут".

Саговорници су се сложили да су односи две партије, државе и народа традиционално блиски и пријатељски и нераскидиво повезани истим вредностима и погледима на свет.

На тродневном скупу, који је у петак отворио генерални секретар Комунистичке партије Кине и председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, окупило се више од 600 представника око 200 партија, из 120 држава.

Ово је први међународни догађај на високом нивоу у организацији Комунистичке партије Кине након недавно одржаног 19. Националног конгреса ове партије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи