Дачић примио амбасадоре УАЕ и Аустрије у опроштајне посете

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајне посете амбасадора Уједињених Арапских Емирата у Србији Џуму Рашида Сејфа Заеда Ел Дахерија и амбасадора Аустрије Јоханеса Ајгнера којем је захвалио на подршци коју Аустрија пружа Србији у европским интеграцијама.

Дачић је, како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, аустријском амбасадору захвалио на "успешној сарадњи и личном доприносу унапређењу билатералних односа током његовог петогодишњег мандата у Србији".

На састанку је, стоји у саопштењу, обострано оцењено да је политички дијалог на високом нивоу, да су односи између Србије и Аустрије стабилни и свеобухватни, а истакнут је и интерес за даље јачање економске сарадње.

На састанку са амбасадором УАЕ је констатовано да се сарадња две земље развија у различитим областима, укључујући политичку, привредну сарадњу, реализацију капиталних пројеката попут "Београда на води" и других.

Такође, истакнуто је да се очекује именовање копредседника нашег дела Мешовитог комитета за билатералну сарадњу, као и амбасадора Србије у Уједињеним Арапским Емиратима.

Дачић захвалио је амбасадору Ел Дахерију на његовом ангажовању на унапређењу билатералних односа између две земље, саопштено је из Министарства спољних послова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи