"Потребно унапредити економску сарадњу Србије и Пољске"

Простор за повећање пољских инвестиција у областима рударства и електропривреде, машинске и наменске индустрије, као и туризма и те како постоји, истакнуто је у разговору председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председнице Владе Пољске Беате Шидло у оквиру Самита Кине и земаља Централне и Источне Европе у Будимпешти.

У разговору је оцењено да су политички односи две земље добри и без отворених питања и да је потребно додатно унапредити економску сарадњу.

Брнабићева и Шидло сагласиле су се да постоји простор за повећање пољских инвестиција у областима рударства и електропривреде, машинске и наменске индустрије, као и туризма. Премијерке су закључиле и да је потребно унапредити сарадњу малих и средњих предузећа две земље.

"Србија је изузетно захвална Пољској на континуираној и активној подршци процесу европских интеграција Србије", нагласила је у разговору председница Владе Ана Брнабић и додала да је та подршка веома важна за европски пут наше земље. 

Говорећи о процесу приступања Европској унији и реформским процесима, премијерка Брнабић је рекла да су за Србију кључна економска поглавља. Брнабићева је нагласила да је циљ свеобухватних реформи у економији и јавној управи креирање модерног друштва са ефикасним и снажним институцијама.

У разговору са пољском премијерком Шидло, председница Владе Ана Брнабић посебно је истакла да Србија цени подршку Пољске по питању спречавања пријема Косова у чланство у међународним организацијама. 

Председнице Владе Србије и Пољске разговарале су и о јачању економске и политичке сарадње у региону Западног Балкана. Брнабићева је истакла да Србија остаје опредељена да се сва отворена билатерална питања решавају дијалогом на равноправној основи, без условљавања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи