Јовановић: У наредних шест месеци решити отворена питања

Србија у наредних шест месеци треба да реши отворена питања која пресудно утичу на будућност земље и стабилност целог региона, сматра лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Према његовим речима, то је терет који генерације пре нас нису могле да изнесу и нестале су под притиском околности на које нису имале храбрости да утичу или су биле принуђене да се пред проблемима повлаче.

"Морамо да преузмемо одговорност за милион Срба у Републици Српској који треба да живе са два милиона Бошњака после пресуде из Хага, где је Ратко Младић осуђен за геноцид, док Милорад Додик црта фломастерима границе онако како их он замишља", каже Јовановић, саопштио је ЛДП.

Како каже, јасно је да у Сребреници није суђено српском народу, али јесте Младићу, једном времену и једној политици која има своје протагонисте и корене у овом нашем данашњем тренутку.

"Уместо јаловости унутар српске политике и сплеткарења које додатно дели овако несрећно друштво, потребно је понудити ослонце модерне, европске Србије која неће ћутати на пресуду у Сребреници, бежати од косовског проблема и неће се понашати незрело док су пред нама изазови од којих пресудно зависи будућност наше деце", закључио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи