Ракоњац одбацила наводе ДЈБ о дискирминацији

Председница Одбора за рад Весна Ракоњац обацила је данас оптужбе о дискриминацији посланице ДЈБ Љупке Михајловски, која је особа са инвалидитеом.

Реагујући на јучерашње саопштење ДЈБ у коме је тај покрет тражио њену оставку због наводне дискриминације Михајловски, Ракоњац је на конференцији за новинаре у парламенту рекла да је седницу одбора благовремено заказала у Куршевцу и то у сали која је доступна особама са инвалидитетом.

На тој седници, каже, тема је лиценцирање услуга намењених особама са инвалидитетом, те да је нађена сала која је пристучна и особама са инвалидитетом.

Ракоњац је казала да је седницу заказала у одговарајућој сали након примедбе Михајловске да првобитно планирана сала није приступачна за особе са инвалидитетом.

"Руководила сам се не само њеном примедбом него и чињеницом да су ми многа удружења особа са инвалидитетом потврдила учешће", рекла је Ракоњац.

Локација седнице је, истиче, промењена недељу дана пре њеног одржавања које је заказана за 25. новембар, и наводи да је зато јако изненађена и разочарана саопштењем ДЈБ који тражи њену оставку.

Ракоњац је рекла и да је Одбор за рад увек отворен за разговор и да има добру традицију и добре односе између посланика, без обзира којој посланичкој групи припадају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи