Полемика ДС-а и СНС-а о средствима за локалне самоуправе

Демократска странка наводи да ће новац који је Влада доделила појединим локалним самоуправама отићи за "куповину гласова и довођење батинаша". СНС оцењује да је реч о скандалозној оптужби и ноторној лажи.

Посланик ДС-а Радослав Милојичић оценио је као несвакидашњу одлуку Владе Србије да Мионици, Неготину и Пећинцима додели средства месец дана пред изборе. Уверен је, казао је, да ће тај новац отићи на "куповину гласова" и "довођење батинаша".

Милојичић је прецизирао да је Неготин добио 30 милиона динара, Мионица 40 милиона динара, а Пећинци 45 милиона динара у току изборног процеса, што је, каже, недопустиво.

"ДС нема ништа против тога да тај новац иде грађанима ових општина, међутим, тај новац неће ићи грађанима ни Мионице, ни Пећинаца, ни Неготина. Тај новац ће ићи за куповину гласова, за малтретирање грађана, за довођење батинаша из разних крајева Србије како би СНС остварила што бољи резултат", тврди Милојичић.

Новинарима у Скупштини Србије он је рекао да то нису фер изборни услови какве треба да има једна демократска и европска земља што, како сматра Србија није, а то "показује понашање СНС-а".

"Управо је СНС, односно њихова влада дала новац општинским функционерима за које је сама доказала да су неспособни, које је сама пре 20 дана распустила и увела привремени орган. Изгледа да се са оваквом влашћу ДС и све опозиционе странке и грађани могу изборити само на улици", рекао је Милојичић.

СНС: Скандалозне оптужбе

Посланик СНС-а Александар Марковић одбацио је оптужбе које је изнео Милојичић. Марковић је на конференцији за новинаре рекао да су то скандалозне оптужбе и ноторна лаж.

"Када год Драган Шутановац има екстремно глуп задатак, он га додели свом омиљеном послушнику, председнику извршног одбора 'жутог предузећа', који најсервилније извршава његове глупе задатке", рекао је Марковић.

Марковић је рекао да је у питању скандалозна оптужба као резултат непознавања процедура, али и ноторна лаж.

Каже да таква оптужба долази од посланика који је оставио дугове Смедеревској Паланци док је био на њеном челу у износу од око три милијарде динара.

"Бесмислене оптужбе представљају алиби за изборни дебакл ДС-а у тим општинама. Врло добро то знају јер немају шта да понуде", рекао је Марковић.

Марковић је додао да СНС за насиље оптужује посланик странке која је, каже, изазвала и организовала највеће насиље у новијој историји српског парламентаризма – паљење Скупштине, РТС-а...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи