Народна странка: Захтев за долазак ОЕБС-а упутићемо Маји Гојковић

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да је "огромна већина аутентичних опозиционих актера" прихватила иницијативу да се позове "пуна посматрачка мисија" ОЕБС-а за праћење београдских избора и додао да ће такав захтев наредних дана бити формално упућен председници Скупштине Србије Маји Гојковић.

Никола Јовановић је рекао да Народна странка, чији је лидер Вук Јеремић, сматра да је присуство пуне посматрачке мисије ОЕБС-а "један од кључних предуслова за регуларност предстојећих београдских и свих других избора који могу бити заједно са њима одржани". 

Јовановић, у писаној изјави, каже да ће заједнички захтев за присуство ОЕБС-а бити формално упућен Маји Гојковић, зато што је, по нашим законима, председник Народне скупштине инстутуционо задужен да позове посматраче.

"Захтевамо пуну посматрачку мисију ОЕБС-а, а не само симболично присуство које би било злоупотребљено као смоквин лист за изборну крађу", рекао је Јовановић и додао да се тражи да мисија ОЕБС-а прати "све аспекте избора", да дође шест недеља пре одржавања избора, као и да њени посматрачи буду присутни "на значајном броју бирачких места".

Према његовим речима, пуна мисија подразумева дугорочне и краткорочне посматраче, како Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР), тако и Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи