Поновљени избори у Партешу 19. новембра

Косовска Централна изборна комисија одлучила је да се избори за градоначелника у општини Партеш поново одрже 19. новембра, када ће бити одржан и други круг избора за градоначелнике у другим општинама, јавили су медији у Приштини.

Члан ЦИК-а Стеван Веселиновић изјаснио се против ове одлуке, преносе приштински медији, оцењујући је као политичку и наводећи да ће она имати "импликације за српску заједницу".

Српска листа је раније саопштила да је поништавање резултата избора у општини Партеш политичка одлука Приштине, којом се на најгрубљи начин задире у изборну вољу грађана српске националности.

"Изборни панел за жалбе и представке ставио се у службу оних који желе да у српским општинама, мимо воље народа, инсталирају послушнике чији би задатак био да раде против интереса српског народа", оценила је Српска листа.

Локални избори на Косову и Метохији одржани су 22. октобра, а према резултатима ЦИК-а, Драган Петковић из Српске листе добио је 1.571 глас, а Ненад Цветковић 1.059 гласова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи