Двери: Ухапсити Угљанина, испитати законитост рада БНВ-а

Покрет Двери позвао је надлежне државне органе да примене закон и ухапсе Сулејмана Угљанина због захтева влади и ЕУ да утврде датум повлачења припадника српских безбедносних снага и правосудних органа са "територије Санџака".

Двери сматрају да овде није реч о екстремној реторици, већ о потенцијалном сецесионизму и реализацији старе идеје о такозваној зеленој трансверзали.

Такође, забрињава их, кажу у саопштењу, чињеница да је Угљанин на овај начин злоупотребио положај председника БНВ-а и легитимне интересе муслимана у Републици Србији, те је неопходно преиспитати његов даљи останак на тој функцији.

Потпредседник Покрета Марко Пушица позива надлежно Министарство државне управе и локалне самоуправе да преиспита законитост рада БНВ-а и да предузме све мере и радње у складу са законом ради враћања рада овог националног савета конкретне националне мањине у оквире Устава и важећих закона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи