Дачић и Бакота: Вучићева посета Загребу била би искорак у односима

Министар спољних послова Ивица Дачић и новоименовани амбасадор Хрватске Гордан Бакота оценили су да би планирана посета председника Александра Вучића Загребу представљала позитиван искорак у односима две земље.

Дачић је новоименованог амбасадора Хрватске у Београду примиио у куртоазну посету, пожелевши му добродошлицу у Србију и успешан мандат.

Како је саопштено из МСП, Дачић је изразио уверење да ће две земље у предстојећем периоду успоставити садржајније билатералне односе на бази међусобног поштовања и уважавања добросуседских односа.

Министар Дачић и амбасадор Бакота су се сагласили да у наредном периоду обе стране треба да се усредсреде на будућност и отклањање застоја у раду мешовитих међудржавних комисија за решавање отворених питања између две земље.

"Саговорници су се, такође, сагласили да би планирана посета председника Александра Вучића Загребу представљала позитиван искорак у односима две земље и изразили спремност да обе стране заједнички раде на стварању услова за њену што скорију реализацију", наводи се у саопштењу.

Министар Дачић је овом приликом упутио позив министарки спољних и европских послова Хрватске Марији Пејчиновић Бурић да посети Србију.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи