Обрадовић и Тодоровић потписали споразум о сарадњи

Председници Српског покрета Двери и Источне алтернативе (ИА), Бошко Обрадовић и Драган Тодоровић, потписали су споразум о сарадњи и прецизирали да та сарадња подразумева и заједнички наступ на свим будућим изборима - београдским и евентуалним парламентарним.

Бошко Обрадовић је истакао да је тај документ настао као плод досадашње сарадње Двери и Источне алтернативе и додао да је данашњи споразум само наставак формирања "широког патриотског опозиционог народног фронта" који се припрема за наступајуће изборе на свим нивоима.

"Национални фронт је будућност српске политике и надам се да ће ускоро водити Србију", нагласио је Обрадовић уочи потписивања споразума.

Упитан ко од осталих опозиционих странака долази у обзир као партнер на предстојећим изборима, Обрадовић је одговорио да прве на које рачуна јесу досадашњи партнери и додао да су отворени за разговор са свим опозиционим странкама када је реч о фер и поштеним изборима и слободи медија, без обзира на идеолошке и политичке разлике.

Прецизирао је да су предизборне коалиције нешто друго, те да оне подразумевају усаглашавање око три важна принципа од којих евентуални коалициони партнери не смеју да одступе - одбрана и очување Косова и Метохије у границама Србије, борба против корупције и права опозиција актуелној власти.

Као опозиционе партнере који не долазе у обзир Обрадовић наводи Чедомира Јовановића и Ненада Чанка, док ће за ДСС, каже, размотрити што зависи од њихове опозиционе политике.

Тодоровић је упутио критике на рачун садашње власти, уз објашњење да се данас Србија, а нарочито КиМ налазе у тешкој ситуацији.

Неке од тачака споразума који су Обрадовић и Тодоровић потписали су да Србија обнови аутентичан национални политички покрет, противљење уласка Србије у ЕУ и НАТО и залагање за сарадњу са Русијом, против "неуставних" Бриселских споразума, непрестана брига Србије и заштита права Срба у региону и расејању и спречавање политичко-тајкунске пљачке грађана и кажњавање одговорних.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи