Веселиновић: Неизвесно понављање избора у Партешу

Још није извесно да ли ће избори у општини Партеш бити поновљени, рекао је Стеван Веселиновић, члан Централне изборне комисије.

Гостујући у Јутарњем програму РТК2, Велиновић је рекао да је цео поступак почео пријавом Грађанске иницијативе из Партеша Изборном панелу за жалбе и представке те да ће ЦИК изнети "званичан став након одлуке Врховног суда".

"На почетку је све било на нивоу гласина, чак ни ми у ЦИК-у нисмо имали неку информацију да ће доћи до понављања ових избора, међутим након проглашња коначних резултата Грађанска иницијатива из Партеша тј. кандидат те иницијативе поднео је жалбу изборном панелу за жалбе и представке и он је одлучио, по мени врло дискутабилно, да се ти избори у општини Партеш понове", рекао је Веселиновић.

"Наравно Српска листа се жалила на ту одлуку, сада се чека одлука Врховног суда која би требало да буде данас по информацијама које ја имам и на основу тога ће се знати да ли ће се избори у Партешу понављати или не", додао је он.

Он је рекао да је та одлука Изборног панела за жалбе проистекла из неког телефонског разговора где се нуди неки новац за неке гласове.

"Иначе, у тој одлуци где се изборни панел за жалбе и представке обратио Центалној изборној комисији, ЦиК као орган где и ја припадам, је експлицитно саопштио да су избори протекли у најбољем реду без икаквог кршења закона, без икаквих манипулација или било чега и тако да је сам предлог ЦИК-а био да се избори не пониште", рекао је Веселиновић.

Он је навео да је одлука таква каква је, тако да за сада још увек званично постоји могућност, али не постоји званична одлука да се избори за општину Партеш понове.

"Чека се одлука Врховног суда. Чим ЦИК добије одлуку заказаће седницу поводом тог питања па ћемо видети какав ће став бити", истакао је Веселиновић.

На питање да ли очекује неке евентуалне проблеме када је у питању други круг избора и изборна кампања, Веселиновић је рекоа да не очекује да ће бити проблема.

"Други круг избора за градоначелника биће одржан и у општини са српском већином Клокоту где ће бити седам изборних места. Изборна кампања почиње у понедељак 13. а завршава се 17.новембра", нагласио је Веселиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи