Српска листа: Сутра штрајк упозорења због Партеша

Српска листа саопштила је да неће дозволити прекрајање изборне воље грађана у општини Партеш и за сутра најавила једночасовни штрајк упозорења у органима локалних самоуправа са српском већином.

"Због покушаја да се манипулише вољом гласача у општини Партеш, и на чело те општине поставе послушници који су убедљиво поражени на локалним изборима 22. октобра Српска листа ће заједно са градоначелницима у свих десет општина са српском већином сутра у периоду од 8.00 до 9.00 часова обуставити рад органа локалних самоуправа", наводи се у саопштењу Српске листе.

Српска листа наводи да је то штрајк упозорења којим жели да скрене пажњу свих институција да морају поштовати вољу гласача исказану на изборима.

"Да је намера противправно прекрајање воље грађана показује и податак да је Централна изборна комисија саопштила да су избори у општини Партеш спроведени у складу са законом и без икаквих нерегуларности.

"Српска листа неће дозволити прекрајање воље грађана Партеша", наводи се у саопштењу.

Tа листа је раније у саопштењу оценила да је поништавање резултата избора у општини Партеш политичка одлука Приштине, којом се на најгрубљи начин задире у изборну вољу грађана српске националности.

Подсећа се да је, према подацима Централне изборне комисије, на недавно одржаним локалним изборима кандидат Српске листе Драган Петковић освојио 59 одсто гласова.

Изборни панел за жалбе и представке поништио је пре два дана резултате избора за градоначелника у општини Партеш и наложио Централној изборној комисији да понови гласање у тој општини на Косову и Метохији.

Одлука о понављању избора у Партешу донета је у поступку одлучивања о жалби кандидата за градоначелника у том месту испред ГИ Народна слога, Ненада Цветковића.

Локални избори на Косову и Метохији одржани су 22. октобра, а према резултатима ЦИК-а, Драган Петковић из Српске листе добио је 1.571 глас, а Ненад Цветковић 1.059 гласова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи