Брнабић: Иако има неслагања, не треба затварати врата дијалогу

Премијерка Ана Брнабић оценила је да су Србија и Албанија са Конференције о светској политици у Мароку послале важну поруку да иако између њих постоји потпуно неслагање око једнострано проглашене независности Косова, не треба да затварају врата за дијалог у осталим сферама.

"Пример дијаметралне супротности и неслагања око тако важних и отворених питања, која су пре свега и емотивна питања, не треба да затвара сва врата за дијалог у свим осталим сферама и то је и била и основна позитивна порука са нашег панела и са целокупне конференције", рекла је Брнабићева последњег дана посете Мароку.

Изразила је задовољство што је са албанским премијером Едијем Рамом практично отворила конференцију првим заједничким панелом.

"Констатовали смо да имамо велико отворено питање, а то је питање такозване републике Косово, једнострано проглашене независности Косова и ту имамо у потпуности неслагање. Оно што је било добро је што смо на овом панелу показали да иако имате велика отворена политичка питања, дијалог треба да постоји зато што је дијалог једини начин да направимо регион стабилнијим", навела је премијерка Србије.

Према њеним речима, стабилност региона је предуслов за економски и политички и друштвени просперитет свих земаља у региону.

Премијерка Ана Брнабић састала се у Рабату са премијером Марока Садедином ел Отманијем којем је рекла да Србија изузетно цени принципијелни став те земље о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи