ДСС: Отворити расправу о европском путу Србије

Демократска странка Србије је у Београду организовала акцију "Време је за јавну расправу о ЕУ", а председник те странке Милош Јовановић позива и власт и опозицију да се, како каже, коначно отвори јавна расправа о европском путу Србије.

Милош Јовановић је новинарима у Кнез Михаиловој рекао да је покренут унутрашњи дијалог о Косову и Метохији у коме "дискутујемо о стварима које су апсурдне - да ли је нешто што је наше, наше", а не расправљамо о нечем што треба да представља слободан избор грађана Србије и српског народа. 

"Наш став о ЕУ је јасан и рационалан. Сарадња је добродошла, али чланство (у ЕУ) ће имати више негативних него позитивних последица по Србију", наводи Јовановић.

Јовановић сматра да је данас Европа у озбиљној кризи, наводећи финансијску и мигрантску кризу, Брегзит и Каталонију.

"То су све ствари које постављају знак питања на однос Србије и ЕУ", каже Јовановић. 

Према његовим речима, пут Србије је специфичан и да је Србија једина држава од које се тражи да се одрекне своје територијалне целовитости на европском путу.

"То није био случај до сада и то је разлог више да ту расправу почнемо и да то питање ставимо на сто", рекао је Јовановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи