Волкер и Сурков други пут о кризи у Украјини у Београду

Амерички и руски изасланици за украјинску кризу састаће се поново у Београду средином овог месеца како би размотрили распоређивање мировних снага УН у источном делу Украјине, у настојању да покрену застали мировни процес договорен у Минску.

Биће то трећи сусрет специјалног представника Стејт департмента САД за Украјину Курта Волкера и руског изасланика Владислава Суркова, а други у Београду.

Да ће се састати са руским званичником 13. новембра у Београду, Волкер је потврдио новинарима у Вашингтону, преноси Блумберг.

Они ће се састати ради "разговора о принципима" како би видели да ли могу да се договоре како ће мировне снаге изгледати. Волкер је додао да о томе још није постигнут договор, преноси Блумберг.

САД и Украјина су одбациле нацрт резолуције Савета безбедности који је поднела Русија почетком септембра, а којом би били распоређени мировњаци како би заштитили посматраче ОЕБС-а на истоку Украјине.

Волкер је навео да САД желе да та мисија учини више и да надзире читаво подручје конфликта, као и да обезбеде да се наоружање повуче.

То би омогућило да се успостави довољан ниво безбедности како би напредовала примена споразума из Минска који је већ дуго у блокади, навео је Волкер.

Како преноси Спутњик, Волкер је истакао да је већ имао два састанка са својим партнером Владиславом Сурковим за кога је рекао да је веома паметан, озбиљан преговарач.

"Видећемо да ли можемо постићи напредак", објаснио је специјални представник Стејт департмента.

Вокер и Сурков су се раније састали у Минску 21. августа и 7. октобра у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи