"Пензионерима једнократна исплата од 5.000 динара у наредних десет дана"

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће у наредних десет дана пензионерима стићи најављена подршка од 5.000 динара, а да ће од 1. јануара свим пензионерима пензија бити већа пет одсто.

Од 1. јануара, као што смо и обећали, идемо на повишицу од пет досто свим пезнионерима, а онда ћемо у 2018. години, јер пазимо да се учешће у БДП-а сведе на ту границу од 11 одсто, полако моћи да укидамо закон о смањењу пензија, рекла је премијерка Ана Брнабић новинарима у Центру "Сава". 

Ана Брнабић је додала да је о томе данас разговарала са делегацијом ММФ-а.

Премијерка каже да ће после повећања пензија за пет одсто, за 90 одсто пензионера та примања бити већа него пре 2014. године.

"Оно што је важно када следеће године имамо то учешће као у свим финансијским дисциплинованим, развијеним земљама од 11 одсто, онда се враћамо на ту меру где ћемо коначно моћи да идемо на два пута годишње усклађивање пензија, што неће угрозити било какву фискалну стабилност, јер имамо здраве основе за раст", рекла је Брнабићева.

Премијерка каже да јој је драго што је Влада успела да све оно што је уштеђено мерама фискалне дисциплине и консолидације почне да враћа пензионерима, наводећи да је то у претходне две године било скромно.

"Било је онолико колико смо могли 1,25 одсто, затим 1,75 одсто, али ово је година у којој се види да смо одговорно поступали према ономе што смо уштедели сви заједно", истакла је Брнабићева, након представљања сениор-картице за пензионере.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи