Представници Срба са званичницима НАТО-а о безбедности на Косову

Безбедност Срба и осталих невећинских народа, неопходност присуства Кфора на Косову, општа безбедност и заштита од исламског радикализма, биле су основне теме данашњег сусрета представника Срба у косовским институцијама са делегацијом НАТО-а на чијем је челу била заменица генералног секретара НАТО-а Роуз Готмелер.

На састанку у главном штабу Кфора у Приштини, у делегацији Срба били су потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, министар администрације и локалне самоуправе Иван Тодосијевић, заменик министра унутрашњих послова Милан Радојевић и посланици у косовској скупштини Јасмина Живковић и Саша Милосављевић.

У саопштењу министарства за заједнице наводи се да су представници Срба "недвосмислено, још једном, изнели свој став о формирању војске Косова и истакли да Српска листа не затвара врата за разговор на било коју тему ако се уваже ставови и потребе Срба на Косову". 

Важно је, како је речено, да се не доносе једностране одлуке око било које теме, а посебно је наглашена важност наставка дијалога између Београда и Приштине, јер дијалог нема алтернативу.

Роуз Готмелер истакла je да се залаже и да ће се и даље залагати да Кфор обезбеди сигурно окружење за све народе на Космету.

На данашњем састанку је такође било речи и о томе да је косовска влада у сарадњи са Кфором спремна да на прави и адекватан начин одговори на све безбедносне изазове, како би обезбедила мир и стабилност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи