"Србија ће и даље доприносити стабилности"

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић на Конференцији председника парламената Западног Балкана у Будимпешти поручила је да ће Србија наставити да пружа принципијелан и конкретан допринос регионалној стабилности, миру и безбедности.

Гојковићева је нагласила да кредибилна политика проширења ЕУ, заснована на јасним критеријумима, представља стратешко улагање у безбедност и просперитет Европе у целини, у суочавању са свим безбедносним изазовима, у интересу трајног мира и стабилности, саопштено је из парламента.

Председница српског парламента је истакла да изазови са којима се данас суочавају Европа и свет превазилазе оквире држава, региона и континената, те због тога више него раније постаје императив да се на свим нивоима размењују информације, остварује сарадња и пружа помоћ и подршка у проналажењу одговора на њих.

Гојковићева је нагласила да је Србија чврсто опредељена да у сарадњи са својим непосредним окружењем и широм међународним заједницом пронађе праве одговоре путем сарадње, било да се ради о тероризму, организованом криминалу, сајбер претњама, илегалним миграцијама, трговини људима и другим изазовима.

У суочавању са изазовима Србија одговорно и солидарно развија сарадњу на свим нивоима, на регионалном, европском и глобалном плану, са свим пријатељима и партнерима, преузимајући и делећи одговорност у постизању заједничког циља. Потврда таквог опредељења је и политика војне неутралности, за коју се определила Србија, рекла је Гојковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи