Српска листа кажњена са 22.000 евра због изборног спота

Изборни панел за жалбе и представке (ИПЗ ЗП) у Приштини казнио је Српску листу са 22.000 евра због изборног спота којим се поручује да је "глас за Српску листу, глас за Србију на Косову и Метохији", упркос томе што је та странка негирала да је спот који им се приписује њихов, као и страница на "Фејсбуку" на којој је спот објављен.

Жалба је, како се наводи, поднета против Српске листе 18. октобра због "кршења кодекса понашања за политичке субјекте", пише приштинска Епока е ре

Према жалби, спот који је објављен на страници Српске листе у супротности је са Законом о општим изборима. 

Српска листа је, међутим, у одговору Изборном панелу за представке и жалбе навела да поменути спот није био на њиховој страници и да они нису администратори странице на Фејсбуку где је спот објављен. 

Видео-материјал су, кажу, могли да поставе и њихови политички противници са намером да их оштете.

ИПЗ ЗП, пак, сматра да је образложење Српске листе неосновано, као и да та странка није предузела ништа да спот уклони.

Наводи се и да је ИПЗ ЗП током изрицања казне узео у обзир да је Српска листа за исти прекршај кажњена и на ванредним парламентарим изборима у јуну ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи