Реаговања странака на Јијеву изјаву

Поводом изјаве америчког званичника Брајана Хојта Јија да земље које желе у ЕУ не могу седети на две столице реаговали су представници политичких странака у Србији.

Шеф посланика СПС-а Ђорђе Милићевић рекао је да Србија води самосталну и независну спољну политику у најбољем интересу грађана.

Милићевић је новинарима у парламенту рекао да ће Србија и у наредном периоду знати да на најбољи начин одбрани националне и државне интересе.

Он је подсетио да је један од кључних спољнополитичких интереса Србије чланство у ЕУ, али и да Србија жели да унапређује и јача билатералне односе и сарадњу са Русијом, Кином, САД идругим државама.

"Србија поштује европске принципе, стандарде и норме, европске вредности и уложила је огроман труд и напор на путу европских интеграција. То је видљиво кроз резултате које Србија остварује на том путу", рекао је Милићевић.

Заменик шефа посланичке групе СРС-а Немања Шаровић је рекао да Европска унија и САД очекују да се Србија у потпуности одрекне Косова и Метохије, да попут Хрватске стави чланство у ЕУ изнад свега и да аплицира за чланство у НАТО.

Српскa радикалнa странкa је позвала председника Србије Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић да се, како наводи Немања Шаровић, изјасне на "којој ће столици седети". 

Шаровић је прецизирао да се Србија мора јасно определити да ли ће се окренути својим "традиционалним пријатељима" или ће се окренути "онима који нас уништавају, бомбрадују и отимају КиМ".

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић изјавио је поводом изјаве Хојта Јија да је јасно за шта се определила актуелна власт.

Обрадовић је оценио да ће власт платити "сваку цену" на "погубном путу" Србије ка ЕУ, додајући да је тако било у прошлости и верује да ће се тако и наставити.

Како каже, Хој Ји нема никакве надлежности да се бави Србијом и Европом, а очито, примећује Обрадовић, да заменик помоћника државног секретара САД има жељу да кадрира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи