Јевтић и Хелд о економији, повратку и узурпираној имовини

Потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић разговарао је са немачким амбасадором у Приштини Кристијаном Хелдом о економији, проблему узурпиране имовине и повратку расељених.

"Искрено се надам да ће амбасада Немачке помоћи у оквиру својих могућности да заједно решавамо проблеме који стоје на путу процеса повратка и бољег живота за све грађане Косова", истакао је Далибор Јевтић током разговора са амбасадором Кристијаном Хелдом.

Јевтић је амбасадору Немачке пренео да је економија кључ решавања многих проблема, јер ће побољшањем економске ситуације косовско друштво у целини кренути напред у сваком смислу, наводи се у саопштењу ресорног косовског министарства. 

"Мишљења сам да ћемо отварањем нових фабрика, нових радних места и питање повратка решавати на један лакши и практичнији начин јер ћемо само тако упослити и грађане Косова из невећинских народа, самим тим и људе из повратничких места и обезбедити им егзистенцију у том смислу, а тиме аутоматски и њихов останак и опстанак", рекао је Јевтић.

Министар за заједнице и повратак је амбасадору Хелду пренео да узурпирана имовина кочи овај веома важан процес за српски народ на Косову.

"Нерешавање случајева узурпиране имовине значи да велики проценат људи не можемо да вратимо на Косово, јер не постоји могућност изградње стамбених објеката оваквим породицама и обезбеђивање крова над главом. Предложио сам оснивање посебног панела у оквиру правосуђа на Косову за решавање проблема узурпиране имовине, јер искрено верујем да ћемо на тај начин једино успети да ефикасније решавамо овај проблем", истакао је Јевтић.

Додаје да је проблема у процесу повратка генерално много, а још један проблем који је ових дана актуелизован је проблем хапшења људи са који само желе да се врате својим кућама.

"Случај Богдана Митровића из Мушутишта нас је забринуо, брине нас и то што је Бодан Митровић још увек у притвору јер су на овај начин и остали повратници уплашени и не желе да се под овим и оваквим околностима враћају на своја имања", истакао је министар за заједнице и повратак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи