Председница Скупштине осудила вређање новинара у парламенту

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић осудила је понашање шефа посланичке групе Доста је било Саше Радуловића због вређања новинара у парламенту. Понашање лидер ДЈБ осудили су и из Српске напредне странке.

Маја Гојковић, која је и председница Одбора за културу и информисање Скупштине Србије, најоштрије осуђује понашање Радуловића, који је на конференцији за медије у Скупштини Србије извређао новинарку "Политике" Миру Чекеревац, као и друге присутне представнике медија, речено је у саопштењу.

"Најоштрије осуђујем недопустиво и примитивно понашање Саше Радуловића и његово брутално вређање новинарке "Политике" Мире Чекеревац, која је акредитовани скупштински извештач и при томе из Народне скупштине извештава 27 година. Сматрам да је недопустиво да народни посланици себи дају за право да се на тај начин опходне према новинарима када не извештавају на начин како би они желели, што говори о лицемерју њихове наводне бриге за медије" истакла је Гојковиоћ.

Указала је да на тај начин председник Посланичке групе Доста је било руши и достојанство институције каква је Народна скупштина, у којој су медији добродошли. 

"Зато сматрам да је моја обавеза да осудим овакво понашање, јер је то слика Саше Радуловића, а не Парламента Србије. Овакав вербални напад на новинаре, као и физички, какав је био пре неколико дана на протесту посланичке групе Двери, сматрам да је крајње недопустив и да захтева осуду свих у друштву", нагласила је Гојковић.

И шеф посланичке групе СНС'а Александар Мартиновић је рекао да је Саша Радуловић по ко зна који пут увредио новинаре који извештавају из скупштине, а нарочито је увредио новинарку "Политике" Миру Чекеревац, која, како је рекао, годинама извештава из парламента на крајње објективан и професионалан начин.

"Саша Радуловић има један проблем, он би хтео да новинари њему постављају питања која он жели и чим добије неко питање које му није по вољи или на које не зна одговор, почиње да бесни, да урла и да вређа новинаре. Ово му није први пут", навео је Мартиновић.

СНС најоштрије осуђује Радуловићево понашање и у скупштинској сали и у холу када даје изјаве и вређа новинаре.

"Осуђујемо сваки атак на новинаре као што смо осудили и физички напад на две новинарке Пинка који се десио у суботу од стране Бошка Обрадовића и његових присталица", додао је Мартиновић.

За разлику од Саше Радуловића, председник Србије и СНС Александар Вучић даје одговоре на свако питање, указао је Мартиновић и додао да Вучић није никада увредио ниједног новинара.

То је, истиче, модел понашања који политичари у Србији треба да гаје.

"Оно што ради Саша Радуловић, то је вербално насиље, он се од Бошка Обрадовића разликује једино по томе што није почео да примењује и физичко насиље, али у принципу политички насилници су и једни и други", закључио је Мартиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи